voetbalzone

'Ook met Advocaat op de bank gaat Oranje het WK in Rusland niet halen'

Matthijs van Laar20 mei 2016, 16:00
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2016, 16:00
Advertentie

De KNVB verraste onlangs met het nieuws dat Dick Advocaat bondscoach Danny Blind zal gaan bijstaan. De ervaren oefenmeester gaat aan de slag als assistent van de keuzeheer en moet zo een bijdrage gaan leveren aan de missie van Oranje om het WK in Rusland te halen. De grote vraag is echter of de Kleine Generaal het verschil gaat maken.

/

De voorbije week konden de bezoekers van Voetbalzone hun mening geven over de stelling: ‘Met Dick Advocaat haalt Oranje wél het WK in Rusland’. De uitkomst is echter niet eensluidend. Een hele kleine meerderheid (52 procent) verwacht dat Oranje (ook) met de routine van Advocaat niet in staat zal zijn om het eindtoernooi in de zomer van 2018 bij te wonen. 48 procent denkt van wel.

Het illustreert de verdeeldheid onder voetbalkenners en -fans. Zo zette Gertjan Verbeek onlangs openlijk zijn vraagtekens bij de aanstelling van Advocaat. Hij zegt het beleid van de KNVB niet meer te kunnen volgen. Mario Been daarentegen was een heel stuk enthousiaster. Hij noemde de aanstelling van de ex-coach van clubs als PSV, Glasgow Rangers, Zenit Sint-Petersburg en Sunderland een slimme zet.

“Beter laat dan nooit zou ik zelfs zeggen”, zei Been in Voetbal International. “Ik denk dat de realiteitszin een beetje neerdaalt in Zeist. Want laten we eerlijk zijn, er mocht wel wat ervaring bij op de bank.” En over ervaring beschikt Advocaat. Naast zijn clubavonturen werkte hij onder meer twee keer als bondscoach van Oranje, was hij actief in Zuid-Korea en stond hij heel even onder contract bij de Belgische bond. Het is voor het Nederlands voetbal te hopen dat het een verschil zal maken.

Bezig met laden …