voetbalzone

Ook Mravac ziet lange schorsing gereduceerd worden

09 okt 2009, 17:29
Laatst bijgewerkt: 09 okt 2009, 17:29
Advertentie
De tuchtcommissie van de Belgische voetbalbond heeft de schorsing van Westerlo-verdediger Adnan Mravac teruggebracht van zes naar vier duels. De Bosniër kreeg de straf eerder deze week opgelegd naar aanleiding van zijn spijkerharde tackle op Germinal Beerschot middenvelder Daniel Cruz.

Mravac haalde halverwege de eerste helft zijn opponent stevig onderuit. De speler van Germinal Beerschot, die in het verleden drie seizoenen lang de kleuren van Ajax verdedigde, kon als gevolg van de overtreding niet meer verder spelen. Mravac kreeg op zijn beurt een rode prent voor de onbeholpen charge.

Het Beroepscomité van de Belgische voetbalbond besloot hem vervolgens voor zes duels uit te sluiten, maar tegen die straf gingen Mravac en Westerlo in beroep. Met succes: de straf werd met een derde gereduceerd tot vier wedstrijden. Dat betekent dat de speler halverwege november weer in actie mag komen voor zijn club.

In september werd ook de schorsing van Standard Luik-speler Axel Witsel al teruggebracht. Naar aanleiding van zijn harde overtreding op Anderlecht-speler Marcin Wasilewski moest de middenvelder in eerste instantie elf duels brommen, maar na het beroep bracht de tuchtcommissie dat aantal terug tot acht.
Bezig met laden …