voetbalzone

Ook Parma besluit Ghanese WK-winnaar in huis te halen

Daniel Cabot Kerkdijk28 nov 2009, 08:37
Laatst bijgewerkt: 28 nov 2009, 08:37
Advertentie

Steeds meer clubs zien heil in het aantrekken van een exponent van de succesvolle lichting van Ghana onder 20. Parma heeft Bright Addae voor de duur van vijf seizoenen aangetrokken. De verdediger, die volgende maand zeventien jaar wordt, mag vanwege de regelgeving van de wereldvoetbalbond FIFA pas eind volgend jaar voor de Serie A-club uitkomen.

Addae vertolkte een bijrol in het succesvolle elftal van The Black Satellites. De verdediger van het Ghanese Wa All Stars was invaller in de kwartfinale en finale, en stond in de halve finale tegen Hongarije in de basis. Addae, die na afloop van het mondiale toernooi een stage bij Parma afwerkte, zal vanaf volgend jaar zomer met het hoogste keurkorps van de Italianen mogen meetrainen.

Eerder kozen middenvelder Emmanuel Agyemang-Badu en aanvaller Dominic Adiyiah ervoor hun nog prille loopbaan in Italië voort te zetten. Badu tekende afgelopen week een contract bij Udinese, terwijl Adiyiah aan de slag gaat bij AC Milan. Deze contracten zijn vanaf januari aanstaande rechtsgeldig.

Bezig met laden …