voetbalzone

Ook PSV-doelwit Mignolet en Jacobs vallen in België in de prijzen

Daniel Cabot Kerkdijk10 mei 2010, 07:34
Laatst bijgewerkt: 10 mei 2010, 07:34
Advertentie

Simon Mignolet is zondagavond laat door zijn collega's verkozen als Doelman van het Jaar. De talentvolle keeper van Sint-Truiden maakt een uitstekend seizoen door en staat in de belangstelling van onder meer PSV. "Ik was al blij dat ik genomineerd was, dat ik nu ook Silvio Proto van Anderlecht en Stijn Stijnen van Club Brugge klop, maakt me als doelman van STVV erg gelukkig."

/

"Dit is mijn eerste trofee", vervolgde Mignolet. "Op mijn jonge leeftijd ben ik daar erg blij mee. Dat hij van mijn collega's komt maakt het nog specialer." Het lijkt vast te staan dat Mignolet bij de Truidenaars in de zomer vertrekt. "Daar kan ik niet veel over zeggen", citeert Sporza de jeugdinternational. "Ik schat de kans op twintig procent dat ik volgend jaar nog in Sint-Truiden speel."

Ariël Jacobs van landskampioen Anderlecht werd verkozen tot Trainer van het Jaar. Hij bleef kervers bondscoach Georges Leekens (officieel nog KV Kortrijk) en Guido Brepoels (Sint-Truiden) voor. Frank De Bleeckere werd voor het eerst sinds 2003 nog eens verkozen tot Scheidsrechter van het Jaar. Eerder werd Anderlecht-spelmaker Mbark Boussoufa voor de tweede keer op rij tot Speler van het Jaar verkozen.

Bezig met laden …