Ook Rangers naar simpele zege op eerste speeldag

15 aug 2009, 18:29
Laatst bijgewerkt: 15 aug 2009, 18:29
Evenals rivaal Celtic heeft Glasgow Rangers zonder al te veel problemen de drie punten in eigen zak gehouden. Waar de stadsgenoot eerder op de dag met 1-3 won bij Aberdeen, schoten The Gers voortvarend van start met een 4-1 overwinning op Falkirk. Wel liep de regerend landskampioen pas in de laatste twintig minuten weg van de tegenstander.

De start van de Rangers was veelbelovend. Lee McCulloch probeerde het na twaalf minuten spelen van afstand, en zag zijn schot in de bovenhoek van het doel belanden. Falkirk bleek echter nauwelijks geschrokken, en kwam halverwege de eerste helft via Carl Finnigan brutaal langszij. Het bleek echter zo’n beetje het laatste wapenfeit van The Bairns.

Nog voor rust zette Kenny Miller zijn ploeg weer op voorsprong, door met het hoofd een voorzet van Steven Davis tot treffer te promoveren. Twintig minuten voor tijd greep de Schots international ook zijn kans op een tweede treffer; de kleine aanvaller ging een soloavontuur aan, dat uiteindelijke eindigde met een raak schot: 3-1.

Acht minuten voor tijd gaf Steven Naismith de score een fraaier gestalte door van dichtbij de vierde en laatste treffer van de thuisploeg voor zijn rekening te nemen. De ruime marge kwam vervolgens niet meer in gevaar.