voetbalzone

'Ook voor het toernooi is het goed als Essien aanwezig is'

Matthijs van Laar26 mei 2010, 16:00
Laatst bijgewerkt: 26 mei 2010, 16:00
Advertentie

De Ghanese bondscoach Milovan Rajevac hoopt van ganse harte dat Michael Essien tijdig fit is voor de start van het WK. Niet alleen voor zichzelf en de Ghanese natie, maar ook voor het toernooi. “Hij is één van de beste spelers ter wereld en het WK is een verzameling van de beste voetballers”, stelt de Serviër op de website van de Ghanese voetbalbond (GFA).

/

“Ghana wil hem daar zien schitteren, de organisatoren willen hem zien en de wereld wil hem zien”, begint Rajevac. “Argentinië gaat met Lionel Messi, Portugal neemt Cristiano Ronaldo mee en wij willen Essien laten zien.” Het is nog altijd hoogst onzeker of dat zal gebeuren. De middenvelder van Chelsea kampt nog altijd met de naweeën van een zware knieblessure die hem de gehele tweede seizoenshelft kostte.

Ondanks de onzekerheid heeft Rajevac goede hoop. “Ik heb er vertrouwen in dat hij het redt”, zei de keuzeheer. “Maar mocht dat niet het geval zijn, dan doen we het ook zonder hem. We hebben nog andere jonge en hongerige spelers die met dezelfde passie bereid zijn te vechten voor hun land.” Ghana speelt in de groepsfase tegen Servië, Duitsland en Australië.

Bezig met laden …