Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Oostenrijk boekt dankzij onder meer Trauner mogelijk cruciale zege in groep Oranje

Laatste update:

Oostenrijk heeft uitstekende zaken gedaan in de groep van het Nederlands elftal op het EK. De ploeg van bondscoach Ralf Rangnick versloeg Polen vrij overtuigend met 1-3 dankzij treffers van Gernot Trauner, Christoph Baumgartner en Marko Arnautovic. Tussendoor verzorgde Krzysztof Piatek de gelijkmaker. Dankzij de zege staat Oostenrijk net als Nederland en Frankrijk, die nog tegen elkaar spelen, op drie punten. Polen staat onderaan met nul punten.

Een basisplaats kwam voor de pas van een blessure herstelde Robert Lewandowski nog te vroeg, al zou hij na rust wel invallen. Bartosz Salamon, Taras Romanczuk, Kacper Urbanski en Sebastian Szymanski verloren hun basisplaats ten opzichte van de 1-2 nederlaag tegen Oranje. Zij moesten plaatsmaken voor Pawel Dawidowicz, Bartosz Slisz, Jakub Piotrowski en Piatek.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Aan de kant van Oostenrijk verschenen (ex-)Eredivisionisten Trauner, Phillipp Mwene en Arnautovic in de basis. Ook Philipp Lienhart mocht het vanaf de aftrap laten zien. Maximilian Wöber, Kevin Danso en Michael Gregoritsch, tegen Frankrijk nog basisspelers, moesten het ditmaal stellen met een reserverol.

Oostenrijk liet direct zijn aanvallende intenties zien. Marcel Sabitzer leek al vroeg binnen te kunnen tikken, maar een prima ingreep van Przemyslaw Frankowski zorgde ervoor dat een hoekschop het maximaal haalbare was voor Oostenrijk. Het Alpenland bleef drukken en kwam nog binnen tien minuten spelen op voorsprong. Mwene gaf vanaf links voor op Trauner, die als een ervaren spits bij de eerste paal fraai binnenkopte: 0-1.

Het was een kwartier lang eenrichtingsverkeer, maar daar kwam een einde aan toen Polen zich gevaarlijk meldde in de zestien van Oostenrijk. Nadat er eerst tevergeefs hands van Mwene werd geclaimd, liet Nicola Zalewski een enorme kans op de gelijkmaker liggen. De vleugelspeler van AS Roma kreeg de bal voor zijn rechter, en dat dat niet zijn favoriete voet is was te zien aan zijn afronding.

Na een half uur was de gelijkmaker alsnog een feit. Trauner kon een schot van Jan Bednarek eerst nog goed afblokken, maar de bal rolde vervolgens perfect voor de voeten van Piatek, die van dichtbij niet teleurstelde: 1-1. Tot aan de rust hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Afstandsschoten van Piotr Zielinski aan de ene kant en Sabitzer aan de andere leverden niets op.

Vlak nadat Feyenoord-verdediger Trauner uitviel met een blessure, maakte Lewandowski zijn rentree. De entree van de levende legende in Polen sorteerde echter niet het gewenste effect, want kansen bleven schaars voor Polen.

Halverwege de tweede helft kwam Oostenrijk, dat ook niet gek veel creëerde, op voorsprong. Invaller Alexander Prass, koud vier minuten in het veld, gaf voor vanaf de linkerkant en na een slim overstapje van Arnautovic wist Baumgartner raak te schieten. Polen zocht de aanval en werd even gevaarlijk via Karol Swiderski, die keihard op de vuisten van Patrick Pentz schoot.

Een kwartier voor tijd gooide Oostenrijk het duel in het slot. Een lange bal kwam perfect voor de voeten van Sabitzer, die een vrij veld voor zich zag en richting Szczesny sprintte. De doelman van Juventus beging een overtreding op de middenvelder van Borussia Dortmund, wat hij moest bekopen met een strafschop. Arnautovic pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot raak in de rechteronderhoek: 1-3.

In de slotfase miste Konrad Laimer nog een opgelegde kans op de 1-4. Nadat hij Szczesny goed omspeelde had hij de bal uit een vrij lastige hoek voor het inschieten, maar een treffer volgde niet. Laimer schoot ternauwernood voorlangs.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voor Oostenrijk hoeven we niet bang te zijn. Zijn ongeveer gelijkwaardig aan de Polen

21 juni 2024 om 20:31

Katika

Dat is ook wat overdreven, ik vind Oostenrijk als een team beter staan dan Polen. Het enige wat ik bij de Oostenrijkers een beetje heb dat wanneer zij rond het zestienmeter gebied komen de creativiteit een beetje ontbreekt.

Aan het einde was het echt open huis bij Polen en hadden ze er wel minimaal 1 a 2 nog moeten maken.

21 juni 2024 om 20:33

Je hebt dus de wedstrijd niet gezien begrijp ik uit je reactie.

21 juni 2024 om 20:52

Man man man, iemand die TOTAAL geen wedstrijden van Oostenrijk heeft gezien…

Salonremise dinsdag?

21 juni 2024 om 20:01

Ligt eraan of je vandaag een punt haalt of niet. Verlies je vandaag dan sta je op doelsaldo achter

21 juni 2024 om 20:05

Dan ga je met gelijkspel toch beide door..NL als nummer 3

21 juni 2024 om 20:46

In theorie kan ik elke poule de nummer 3 4 punten hebben, dus is niet zeker.

21 juni 2024 om 20:02

Het zou schandalig zijn als Nederland niet van Oostenrijk zou winnen.

21 juni 2024 om 20:26

Nee hoor, als blijkt dat je aan een gelijkspel genoeg hebt is dat ook prima. Oostenrijk is een ploeg waar je op een slechte dag gelijk tegen kan spelen, is niks schandaligs aan. Schandalig zou verliezen van een Malta of Gibraltar zijn, niet niet winnen van Oostenrijk.

21 juni 2024 om 20:31

Als je dat roept heb je de prestaties en het spel van oostenrijk niet gevolgd. Prima team

Belangrijke pot dinsdagavond als je verliest vanavond..

Waarschijnlijk moet je dinsdag nu winnen om alsnog 2e te worden in de poule. Goede uitslag van Oostenrijk.

21 juni 2024 om 20:15

Precies ja. Als wij vanavond verliezen en niet weten te scoren, heeft Oostenrijk een mooie uitgangspositie.

Toch maar een matig elftal dat Polen jammer dat zo'n spits als Lewandowski daar afhankelijk van is, wat Oostenrijk betreft daar hebben we echt nog niet van gewonnen

21 juni 2024 om 20:02

Ja, maar ging pas echt slecht toen hij erin kwam.

Als Nederland vanavond verliest kan het dinsdag echt een thriller worden. Oostenrijk is gewoon een stugge ploeg. En vergeet ook niet dat we het tegen Polen ook niet makkelijk hadden.

Prima hoor. Oostenrijk speelt op power en op pressing, maar dat houden ze ook niet de hele wedstrijd vol. Na de eerste 15 minuten in de eerste helft kwam Polen erg goed in de wedstrijd en had het netzogoed voor kunnen staan. Oostenrijk heeft een goede ervaren aanval en middenveld, maar geen spelers van wereld niveau, en gewoon een vrij zwakke achterhoede. Misschiet niet ideaal iedereen, maar hier moeten we van kunnen winnen als dat nodig is om de volgende ronde veilig te stellen. Anders hebben we hier niets te zoeken. Give me Frimpong against Mwene all day.

21 juni 2024 om 20:28

Daarnaast hebben wij genoeg middenvelders die zich prima onder de druk van de Oostenrijkers uit zouden moeten kunnen spelen in tegenstelling tot de Polen.

Kan iemand mij uitleggen waarom dit een pingel is? De keeper raakt hem toch niet?

21 juni 2024 om 20:27

De keeper raakt hem met zijn hoofd. Daardoor zwiept het been van Sabitzer naar achter en valt hij. Lullig en kan de keeper ook weinig aan doen, maar absoluut wel een penalty. Feit dat het het hoofd is maakt ook niet uit. Hoofd was op voethoogte, voet was niet op hoofdhoogte.

21 juni 2024 om 20:27

Zn voet komt tegen zijn hoofd. Wmb een overtreding van Sabitzer, want hij zoekt het duidelijk op.

22 juni 2024 om 13:42

Imo zoekt hij het helemaal niet duidelijk op. Hij rent gewoon verder richting de bal en raakt dan het hoofd, waardoor hij niet meer bij de bal kan komen. Lullig dat het via het hoofd is, maar Sabitzer hoeft er geen rekening mee te houden dat de keeper z'n hoofd zo ongeveer op de grasmat legt. Het is niet dat de voet van Sabitzer enorm hoog was ofzo. Dat is nou eenmaal het risico van het keeper zijn en zo in komen glijden. Als dit op het middenveld gebeurt maar het is een been van een verdediger ipv het hoofd van de keeper is het ook gewoon een vrije trap, dan is dit ook gewoon een penalty.

De keeper maakte geen overtreding. Hij doet alles om de speler te ontwijken maar die loopt tegen zijn hoofd op. Schande dat de var dit niet terug draaid.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren