voetbalzone

Oostenrijks trainersgilde ziet Stevens’ Salzburg weer als grote favoriet

Erik van Dam13 jul 2010, 12:42
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2010, 12:42
Advertentie

Red Bull Salzburg gaat het nieuwe seizoen in de Oostenrijkse Bundesliga opnieuw in als titelkandidaat nummer één. De club van Huub Stevens werd de laatste twee seizoenen al landskampioen en wordt door de trainers van andere Oostenrijkse clubs ook nu weer betiteld als de favoriet om er met de titel vandoor te gaan.

/

Volgens diverse coaches moeten Austria Wien en Rapid Wien als de grootste uitdagers worden beschouwd. De twee Weense vereniging eindigden vorig seizoen als tweede en derde met respectievelijk één en drie punten achterstand op Stevens en de zijnen. Bij de zogenaamde Trainerumfrage, een enquête onder alle Oostenrijkse oefenmeesters, kwam ook naar voren dat zij een sterke verdediging zien als de sleutel tot het kampioenschap.

Vier trainers wezen Salzburg aan als favoriet; naast Stevens zelf waren dat Franco Foda (Sturm Graz, vorig seizoen vierde), Peter Schöttel (Wiener Neustadt, vorig seizoen vijfde) en Werner Gregoritsch (Kapfenberg, vorig seizoen negende). Alle andere coaches geven de voorkeur aan andere teams; de meesten voorspellen een hete strijd tussen Red Bull Salzburg, Austria Wien en Rapid Wien.

De vraag is of Stevens en zijn ploeg de verwachtingen opnieuw waar weten te maken. Vorig seizoen werd de titel pas op de slotdag veroverd, na een spannend slot van de competitie. Stevens raakte deze zomer bovendien Marc Janko en Alexander Zickler kwijt aan FC Twente en LASK. Veteraan Barry Opdam verkaste naar FC Volendam. Daar tegenover stond de komst van onder meer David Mendes da Silva (AZ), Gonzalo Zarate (Grasshoppers) en Jakob Jantscher (Sturm Graz).

Bezig met laden …