voetbalzone

Oostenrijkse bond deelt schorsing van zeventig duels uit na kopstoot

Daniel Cabot Kerkdijk04 sep 2014, 19:30
Laatst bijgewerkt: 04 sep 2014, 19:30
Advertentie

Ismail Gündüz komt voorlopig niet in actie. De tuchtcommissie van de Oostenrijkse voetbalbond (OFB) heeft de voetballer van SK Rum liefst zeventig wedstrijden geschorst. Gündüz deelde een kopstoot uit aan scheidsrechter Daniel Filo, ook al bestrijdt de hoofdrolspeler dat.

Gündüz kreeg afgelopen weekeinde een tweede gele kaart in de wedstrijd tegen SPG Innsbruck West, in de vijfde klasse. Dat kon hij zogenaamd niet verkroppen en dus gaf hij de scheidsrechter een kopstoot. “Volgens onze bronnen is deze schorsing qua lengte een primeur", lichtte Horst Scherl, woordvoerder van de Oostenrijkse voetbalbond, toe. "Toch is deze schorsing terecht, gezien de feiten."

"De disciplinaire commissie vond een schorsing van zeventig wedstrijden gepast, nadat getuigen het verhaal bevestigd hadden. De speler zelf ontkent de feiten wel." Gündüz claimt dat hij uitgleed en daarna tegen de onderlip van Filo ging. "Hij had er nog slechter vanaf kunnen komen, want onze statuten voorzien maximale schorsingen van 108 wedstrijden", repliceert Scherl.

Bezig met laden …