voetbalzone

Oostenrijkse coach is supporter van tegenpartij en kan vertrekken

Bart Kruyt17 nov 2011, 14:24
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2011, 14:24
Advertentie

Adi Pinter moet op zoek naar een nieuwe baan. De Oostenrijker was in het verleden zowel als speler als trainer werkzaam bij Grazer AK, inmiddels afgegleden naar het derde niveau, en blijkt nog altijd gek te zijn van deze club. Dat kwam hem op een ontslag bij FC Pasching te staan.

Pasching en Grazer namen het dit weekend tegen elkaar op en voor de wedstrijd deed Pinter zijn shirt uit, waardoor een ander shirt zichtbaar werd. Daar stond op de rug GAK gedrukt, de afkorting van de tegenstander. Pasching verloor de wedstrijd met 6-0 en direct na afloop kreeg Pinter te horen dat hij zijn spullen kon pakken en niet meer terug hoefde te komen.

“Dit slaat nergens op”, bromde Pasching-voorzitter Helmut Nussbaumer. “We vechten tegen degradatie en dan moet je eigen club altijd de prioriteit hebben.” Pinter zelf is niet zo rouwig om zijn ontslag: “Deze club is een grote grap en er spelen maar vijf of zes jongens die ook kunnen voetballen. Er is geen enkele reden te vinden om voor je plezier een wedstrijd van Pasching te bezoeken.”

Bezig met laden …