voetbalzone

Oostenrijkse media spreken schande van spookdoelpunt Austria Wien

Daniel Cabot Kerkdijk27 nov 2011, 09:30
Laatst bijgewerkt: 27 nov 2011, 09:30
Advertentie

De Oostenrijkse competitiewedstrijd tussen koploper Austria Wien en laagvlieger Wiener Neustadt eindigde zaterdag verrassend in een gelijkspel: 2-2. Normaliter zou dat voor de bezoekers een meer dan bevredigend resultaat zijn geweest, maar de bezoekers hadden zonder meer een overwinning verdiend. Een spookdoelpunt van de thuisploeg zorgde ervoor dat het duel onbeslist eindigde.

Net na rust, bij een stand van 0-1, gaf Tomas Jun een mislukte voorzet. De inzet van de aanvaller leek Jörg Siebenhandl te verrassen, maar de doelman wist tijdig in te grijpen en de bal voor de lijn te keren. Tot ontzetting van iedereen die Wiener Neustadt een warm hart toedraagt, ging 'de treffer' van Jun de annalen in. Vlak daarna maakte Nacer Barazite de 2-1, al konden de bezoekers een nederlaag afwenden.

Alle media in Oostenrijk spreken zondag schande van het optreden van de leidsman, die een doelpunt zag in de inzet van Jun. Wiener Neustadt-coach Peter Stoger was witheet van woede, maar de dienstdoende arbiter liet zich niet vermurwen. "Normaal word ik niet snel boos, maar dit sloeg werkelijk alles." Ook Siebenhandl kon zijn ogen niet geloven. "Ik ving de bal duidelijk voor de lijn."

Bezig met laden …