voetbalzone

'Op de trainingen is het vaak moeilijker om te winnen dan in de Bundesliga'

Bart Kruyt15 jan 2015, 23:10
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2015, 23:10
Advertentie

Bayern München lijkt nu al zeker te zijn van een volgend kampioenschap. De ploeg van Josep Guardiola is heer en meester in de Bundesliga en halverwege het seizoen bedraagt de voorsprong op VfL Wolfsburg, de nummer twee van de ranglijst, al elf punten. Thomas Müller geeft in gesprek met Die Welt toe dat hij het vaak moeilijker heeft op de trainingen dan in de competitie.

voetbalzone

De selectie van Bayern is erg groot en kent diverse grote namen. "Het niveau op de trainingen is erg hoog", zegt Müller dan ook. "We hebben op de trainingen een verdedigende partij en het is vaak moeilijker om van deze ploeg te winnen, dan van een ploeg uit de Bundesliga. Hoe we dan toch nog beter kunnen worden? Dat zit in details. Op grote lijnen is het perfect, maar we kunnen nog gemakkelijker scoren en voorkomen dat we kwetsbare fases meemaken."

De Bundesliga wordt pas in de laatste week van januari / de eerste week van februari hervat: Bayern speelt op vrijdag 30 januari direct tegen Wolfsburg en kan de voorsprong op de achtervolger dan direct nog groter maken.

Bezig met laden …