voetbalzone

'Op deze manier speelt Guardiola komend jaar in de Europa League met City'

Matthijs van Laar21 mrt 2016, 12:17
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2016, 12:17
Advertentie

Josep Guardiola moet met Manchester City de laatste stap zetten richting de absolute top van Europa, maar er is veel werk te verrichten. The Citizens staan nu nog vierde in de Premier League, maar lopen serieus het risico om een ticket voor de Champions League te missen. Tv-analyticus en oud-international Alan Shearer waarschuwt de huidig coach van Bayern München alvast.

/

Shearer zag het elftal van Manuel Pellegrini zondagmiddag aan het werk tegen Manchester United en was bepaald niet onder de indruk. De stadsgenoot won in het Etihad Stadium met 0-1, waardoor plaatsing voor het miljardenbal in gevaar dreigt te komen voor het ambitieuze City. “Denk je dat Guardiola een clausule in zijn contract heeft staan? Want ik weet wel zeker dat hij niet naar Manchester komt om in de Europa League te gaan spelen.”

Manchester City haalde uit 51 punten uit 30 duels en dat is slechts 1 punt meer dan de naaste achtervolgers West Ham United en Manchester United. “Guardiola komt naar City om mee te doen in de Champions League, maar er is een groot gevaar dat ze daar komend jaar niet actief zijn”, aldus Shearer op de BBC. Scheidend coach Pellegrini en zijn manschappen moeten hoe dan ook bij de bovenste vier eindigen. De bovenste drie gaan rechtstreeks de Champions League in.

Bezig met laden …