voetbalzone

'Op dit gras leverde hij zo'n prestatie, dat is gewoon fenomenaal'

Erik van Dam12 okt 2011, 00:16
Laatst bijgewerkt: 12 okt 2011, 00:16
Advertentie

Gareth Bale toonde dinsdagavond weer zijn waarde voor zijn vaderland Wales. De 22-jarige linkshalf, die misschien wel nooit zal schitteren op een grote eindronde, nam zijn ploeg bij de hand richting een overwinning (1-0) in het laatste EK-kwalificatietreffen met Bulgarije. Bondscoach Gary Speed kwam na afloop woorden tekort om Bale's prestatie te prijzen.

/

“Gareth was vanavond weer fenomenaal”, vond de keuzeheer. “Maar het veld out there paste niet bij zijn mooie spel.” Speed vond dat de grasmat in de Bulgaarse hoofdstad Sofia er dramatisch bij lag. “Ik heb op zulke velden gespeeld en die zijn zwaar en dood. Het gras was lang, we zeiden gisteren tijdens de training nog dat je snel ingehaald wordt als je met de bal aan je voet over dit veld rent. Dus als je dan presteert zoals Gareth deed, is dat echt fenomenaal.”

“Hij is vanavond matchwinner geworden, maar je moet spelers als hij altijd een platform weten te geven om de wedstrijden voor je te winnen. Iedereen gaf hem vanavond dat platform”, constateerde Speed tevreden. “En zelf werkt hij ook keihard. Dat is hoe we dingen bereiken, hij werkt harder dan wie ook. Dat hebben we nodig, willen we onszelf verbeteren.” Wales eindigde dankzij de zege op negen punten en plaats vier. Bale maakte drie van de vijf Welshe doelpunten in de EK-cyclus.

Overzicht geplaatste landen en deelnemers play-offs:

Geplaatste landen voor Euro 2012:
Polen (mede-organisator)
Oekraïne (mede-organisator)
Duitsland (groepswinnaar)
Rusland (groepswinnaar)
Italië (groepswinnaar)
Frankrijk (groepswinnaar)
Nederland (groepswinnaar)
Griekenland (groepswinnaar)
Engeland (groepswinnaar)
Denemarken (groepswinnaar)
Spanje (groepswinnaar)
Zweden (beste nummer twee)

Deelnemers play-offs:
Portugal
Kroatië
Ierland
Bosnië-Herzegovina
Tsjechië
Estland
Montenegro
Turkije

Bezig met laden …