voetbalzone

'Op dit moment ben ik met Arsenal noch mijn eigen toekomst bezig'

Erik van Dam09 apr 2012, 13:20
Laatst bijgewerkt: 09 apr 2012, 13:20
Advertentie

Carlos Vela maakt het productiefste seizoen in zijn profloopbaan door. De 23-jarige aanvaller uit Mexico probeerde jarenlang door te breken in het shirt van Arsenal, maar kreeg daar te weinig kansen zich te bewijzen. Tijdens de invalbeurten die hem ten deel vielen overtuigde Vela bovendien niet, hetgeen hem aan het begin van dit seizoen een nieuwe verhuurperiode opleverde. Bij Real Sociedad is de international weer opgeleefd.

/

Namens de club uit San Sebastián speelde Vela dit seizoen 28 duels, waarin hij negen keer scoorde. In de jaargang 2005/06 plukte Arsenal de aanvaller weg uit zijn vaderland, maar succesvol worden bij the Gunners lukte niet. Men verhuurde Vela al aan Celta de Vigo, Salamanca, Osasuna en West Bromwich Albion, maar alleen bij Salamanca kwam hij uit de verf. Nu hij het ook laat zien op het hoogste Spaanse niveau, voelt Vela meer vertrouwen.

“Hopelijk blijf ik doorgaan met scoren”, zegt de Mexicaan tegen Marca. “Real Sociedad ziet graag dat ik zo door blijf gaan, want daar profiteert uiteindelijk iedereen van. Ik wil het seizoen hier in stijl afsluiten, door zoveel mogelijk te scoren en mijn bijdrage te blijven leveren. Daarna breekt de transferperiode aan en discussiëren we verder hoe het eruit gaat zien. Op dit moment ben ik met Arsenal noch mijn eigen toekomst bezig.”

“Ik doe hier gewoon mijn best en probeer van ieder moment in San Sebastián te genieten”, geeft Vela aan. “Ik weet immers niet of ik hier zal blijven. Daarom haal ik het meeste uit ieder moment hier.” De 35-voudig international heeft bij Arsenal nog een doorlopend contract tot medio 2015. In het shirt van de Engelsen maakte Vela drie treffers in 29 duels. De concurrentie in Londen is echter groot; voor dit seizoen haalde men Gervinho nog.

Bezig met laden …