voetbalzone

'Op een dag zal iedereen erkennen dat Thiago de beste van de wereld is'

Daniel Cabot Kerkdijk23 mei 2012, 09:00
Laatst bijgewerkt: 23 mei 2012, 09:00
Advertentie
/

Iker Muniain en Thiago Alcántara strijden vrijdag tegen elkaar in het kader van de finale van de Copa del Rey tussen Barcelona en Athletic Bilbao. Het tweetal kent elkaar goed van de vertegenwoordigende elftallen en zijn tot vrienden uitgegroeid. "Een echte vriend", verzekert de aanvaller van de Basken."Afgezien van de nationale elftallen hebben we ook vaak tegen elkaar gespeeld, hij is fantastisch."

"Ik heb altijd gezegd, en veel mensen kunnen dat bevestifen, dat iedereen op een dag zal erkennen dat Thiago de beste van de wereld is", verzekert Muniain in Sport. "Hij heeft een buitengewone techniek, een goede actie, scoort makkelijk en ziet het spel als geen ander. Hij is een speler die een wedstrijd op elk willekeurig moment kan beslissen."

Thiago zelf komt ook superlatieven om Muniain, de Bart Simpson van Bilbao, te omschrijven. "Hij loopt altijd met een glimlach rond, iedereen wil zo'n speler in zijn team hebben. Hij is een van de weinige spelers die mij echt heeft verrast. Als ik op televisie naar een wedstrijd van Muniain kijk, valt mijn mond open van verbazing. Er zijn maar weinig spelers die zo doorslaggevend kunnen zijn in een wedstrijd."

Bezig met laden …