voetbalzone

‘Op een gegeven moment hoorde ik Memphis op zijn kamer huilen’

Peter Nusselder23 jun 2014, 11:51
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2014, 11:51
Advertentie

Nadat Memphis Depay afgelopen seizoen doorbrak bij PSV overtuigde hij in de voorbereiding op het WK ook bondscoach Louis van Gaal en tegen Australië liet de aanvaller zien dat hij niet ten onrechte mee is genomen naar Brazilië; de invaller was met een assist en de winnende treffer zeer belangrijk.

voetbalzone

Het spel van de PSV’er was uitstekend en ook op zijn gedrag is weinig aan te merken. Dat terwijl de twintigjarige Depay nog bekendstond als een ‘moeilijke jongen’, toen hij acht jaar geleden overstapte van Sparta Rotterdam naar PSV. Het talent kwam terecht bij een pleeggezin in Geldrop en dat heeft goed uitgepakt voor de vleugelspits, die inmiddels zeven keer voor Oranje uitkwam.

Pleegvader Olaf Heijblom kijkt terug op hoe lastig Depay het in 2006 had. “Op een gegeven moment hoorde ik Memphis op zijn kamer huilen. Ik ben bij hem gaan zitten en langzaam kwam zijn verhaal eruit”, vertelt Heijblom aan Omroep Brabant. “Wij hebben ons als gezin opengesteld naar hem toe, duidelijk laten zien dat een huishouden ook leuk en gezellig kan zijn en dat we leuke dingen deden.”

Bezig met laden …