voetbalzone

Op één na slechtste bondscoach ooit vertrekt bij Roemenië

Erik van Dam04 jun 2011, 14:06
Laatst bijgewerkt: 04 jun 2011, 14:06
Advertentie

De samenwerking tussen Razvan Lucescu en de Roemeense bond is beëindigd. De 42-jarige bondscoach heeft, één dag na de 3-0 zege op Bosnië-Herzegovina, besloten zijn functie beschikbaar te stellen. Het lijkt erop dat Lucescu in de aanloop naar de wedstrijd van vrijdag zijn besluit al had genomen; de bond bevestigt dat hij met onmiddellijke ingang vertrekt.

Voormalig doelman Lucescu was van 1987 tot 2003 actief als prof, bij onder meer Rapid Boekarest. Vervolgens had hij FC Brasov, Rapid Boekarest en Roemenië onder zijn hoede. In april 2009 werd hij aangesteld als de nieuwe nationale coach van de Roemenen, maar goed ging dat niet. Van de 21 interlands onder zijn hoede werden er zeven gewonnen, zeven gelijkgespeeld en gingen er zeven verloren.

Dat maakt Lucescu de op één na slechtste bondscoach ooit in de Roemeense sportgeschiedenis. Alleen Augustin Botescu, die eind jaren vijftig als amateur zijn land trainde naast een baan in de fabriek, kon slechtere cijfers overleggen. Roemenië staat derde in Groep D van de EK-kwalificatiereeks, achter Frankrijk en Wit-Rusland. Wie Lucescu opvolgt als bondscoach, is nog niet bekend.

Bezig met laden …