voetbalzone

‘Op het gebied van precisie en timing nooit beter gezien dan Beckham’

Thijs Post27 dec 2011, 17:09
Laatst bijgewerkt: 27 dec 2011, 17:09
Advertentie

Hoewel David Beckham door zijn periode in de Verenigde Staten in Europa wat van de radar was verdwenen, is er nooit discussie geweest over zijn voetbalkwaliteiten. Nu de ex-aanvoerder van de nationale ploeg op het punt staat om weer naar Europa te verkassen (Paris Saint-Germain wil hem inlijven) halen diverse prominenten uit de voetballerij herinneringen op.

/

“Hij is een beslissende speler en mentaal erg sterk”, verzekert Gérard Houllier, in het verleden coach van onder meer Liverpool en Olympique Lyon, in France Football. “In de belangrijke wedstrijden zorgde hij altijd voor een beslissende pass, een vrije trap of een corner. Ik herinner me de Champions League-finale in 1999 en de wedstrijd tegen Griekenland in 2001, maar er zijn veel meer voorbeelden.”

“In de nauwkeurigheid, de precisie en de timing is hij steengoed”, vervolgt Houllier. “Ik heb nooit technisch betere spelers gezien op dat gebied.” Volgens de Fransman gaat Beckham goed om met zijn sterrenstatus. “We zouden bijna vergeten dat hij een prima, interessante en aardige jongen is.”

Bezig met laden …