voetbalzone

'Op het moment dat Ruiz tekende wist hij het niet, wij wisten het wel'

Erik van Dam14 sep 2011, 15:33
Laatst bijgewerkt: 14 sep 2011, 15:33
Advertentie

Een eerste weerzien tussen Bryan Ruiz en FC Twente zit er donderdagavond niet in. De Costa Ricaan is Europees niet speelgerechtigd voor Fulham, omdat hij met FC Twente al in actie kwam in de Champions League-voorronde. De regels van de UEFA schrijven voor dat een getransfereerde speler niet met twee clubs Europees voetbal mag spelen voor de winterstop, tenzij de eerste club, FC Twente dus, zich wél had geplaatst voor de groepsfase van de Champions League.

/

De ingewikkelde constructie was reeds bekend bij Fulham, dat Ruiz op 31 augustus aankocht. “Op het moment dat Ruiz tekende wist hij niet dat hij niet Europees mocht spelen. Wij wisten het wel”, licht Martin Jol woensdag, één dag voor de wedstrijd toe. “Ruiz was dan ook heel verbaasd toen hij het hoorde. Ik heb wel het gevoel dat dat in ons voordeel was. Anders had hij misschien niet getekend”, voegt Jol er lachend aan toe.

De trainer zegt tegen TC/Tubantia dat hij enkele basisspeler rust zal geven in de ontmoeting met FC Twente. “We zullen met een andere ploeg spelen dan tegen Blackburn Rovers afgelopen zondag. Dit weekeinde spelen we tegen Manchester City en volgende week tegen Chelsea. We hebben een moordend programma. Wij zijn niet in de positie, zoals sommige andere clubs, om elf andere spelers in te brengen. Maar ik zal er zeker rekening mee houden.” Volgens Jol is zijn team vanwege het thuisspelen favoriet.

Bezig met laden …