voetbalzone

‘Op Ibiza merkte ik dat het de jongens van Excelsior wel wat deed’

Daniel Cabot Kerkdijk02 jun 2015, 07:35
Laatst bijgewerkt: 02 jun 2015, 07:35
Advertentie

Brentford kondigde maandag de komst van Marinus Dijkhuizen aan. De Championship-club was onder de indruk van de progressie van de oefenmeester bij Excelsior en na enkele goede gesprekken kwamen beide partijen tot een vergelijk. “Donderdag heb ik op Ibiza in een speech de spelersgroep ingelicht”, vertelt Dijkhuizen over zijn afscheid van de Kralingers.

voetbalzone

“Daar merkte ik dat het de jongens wel wat deed”, erkent Dijkhuizen in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Voor mijzelf was het ook heel moeilijk. Maar het is ook wel weer mooi om zo door de voordeur weg te gaan bij Excelsior. Ik kan met een goed gevoel nog eens een wedstrijd van de club bezoeken.” Excelsior wist al langer van de interesse van Brentford in Dijkhuizen en heeft al met enkele kandidaten gesproken.

Dijkhuizen heeft niet het idee dat hij Excelsior kwetsbaarder achterlaat. Over een jaar kan de situatie anders zijn. “Veel contracten lopen nog een jaar door. Maar over komend seizoen heb ik een goed gevoel”, zo stelt de oud-aanvaller. “De uitkomst van de nacompetitie is ook gunstig voor Excelsior. Een geschikte opvolger voor mij moet ook wel lukken. Dat Excelsior er goed opstaat bij trainers, lijkt me duidelijk.”

Bezig met laden …