voetbalzone

‘Op papier wordt 2014 mijn laatste jaar, maar alleen op papier hè?’

Erik van Dam23 dec 2013, 12:18
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2013, 12:18
Advertentie

Thierry Henry heeft voorzichtig gehint naar een einde van zijn indrukwekkende loopbaan. Titi loopt al sinds het seizoen 1994/95 rond op de velden en komt sinds 2010 uit voor New York Red Bulls. De nu 36-jarige aanvaller heeft een contract in de Verenigde Staten dat op 31 december 2014 ten einde loopt. Mogelijk besluit hij daarna om zijn schoenen op te bergen.

/

“Dit wordt mijn laatste jaar”, zegt de Fransman tegen Sky Sports. “Op papier dan, hè? Ik ga niet hardop zeggen dat ik met pensioen ga, ik zeg gewoon dat dit op papier mijn laatste jaar gaat worden om duidelijkheid te scheppen. Wat ik daarna wil doen? Ik weet nog niet of het iets in het trainersvak zal zijn, ik weet het écht nog niet. Ik wil mijn loopbaan afronden, daar focus ik me vooral op.”

Henry maakte vooral furore in het shirt van Arsenal, waar hij van 1999 tot 2007 speelde en enorm succesvol was. “Zal ik die club ooit trainen? Ik weet het niet”, zegt de spits. “Ik weet zeker dat iedere Arsenal-supporter dolgraag trainer zou zijn, maar ik weet het zelf niet. Om zover te komen, moet je wel wat doen. Je kunt niet doen alsof je dat zomaar even lukt. Maar is een terugkeer bij Arsenal een droom voor mij? Ja, dat wel.”

Bezig met laden …