voetbalzone

'Op papier zijn we favoriet, maar dat werd ook over Nederland gezegd'

Bart Kruyt17 jul 2012, 00:20
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2012, 00:20
Advertentie

De Braziliaanse Olympische ploeg arriveert dinsdag met een indrukwekkende selectie in Engeland. De Goddelijke Kanaries worden gezien als een van de favorieten voor het winnen van het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen in Londen en Mano Menezes verstopt zich niet voor de favorietenstatus. Toch is de bondscoach van de Brazilianen voorzichtig.

/

Menezes weet dat de favorietenstatus niets hoeft te betekenen. "Op papier zijn we uiteraard een van de grote favorieten. Maar dat werd ook van Nederland gezegd voor het EK", zei de trainer. "Wij doen er alles aan om onze rol waar te maken. De spelers hebben zin in de Spelen. De voorbereiding verloopt in ieder geval perfect."

In de achttienkoppige selectie zitten diverse toptalenten die in Europa erg gewild zijn, zoals Neymar, Lucas Moura en Leandro Damiao. Hulk (FC Porto), Marcelo (Real Madrid) en Thiago Silva (Paris Saint-Germain) zijn de dispensatiespelers. Aankomende vrijdag speelt de Braziliaanse ploeg een oefenwedstrijd tegen de Olympische selectie van Groot-Brittannië, in Middlesbrough.

Bezig met laden …