voetbalzone

Opbrengst Simons moet ‘onmogelijk geachte’ defensieve aanwinst naar PSV leiden

Jordi Tomasowa17 jul 2023, 09:45
Laatst bijgewerkt: 17 jul 2023, 09:45
Advertentie

PSV heeft de komst van Davinson Sánchez nog niet opgegeven, zo schrijft Rik Elfrink namens het Eindhovens Dagblad. De club wil de opbrengst van de aanstaande transfer van Xavi Simons gebruiken om de komst van de verdediger van Tottenham Hotspur alsnog te realiseren. Daarnaast willen de Eindhovenaren deze transferwindow ook nog twee nieuwe middenvelders verwelkomen.

Simons rondt naar verwachting maandagmiddag zijn terugkeer naar Paris Saint-Germain af. Zoals bekend betaalt PSG slechts zes miljoen euro voor Simons, vanwege de gelimiteerde clausule in zijn contract. L’Équipe schrijft dat de opbrengst nog lager uitvalt. Volgens de Franse krant krijgt PSV slechts vier miljoen euro, de andere twee miljoen is voor Simons en zijn zaakwaarnemer.

Waar PSV voorin prima bezet is, is er in de middelste en achterste linie voor technisch directeur Earnest Stewart de komende weken nog werk aan de winkel. De opbrengst uit de transfer van Simons kan de club besteden aan ‘de grote pot geld die nodig is voor het aantrekken van Sánchez’, zo schrijft Elfrink. Bronnen binnen de club stellen dat PSV de hoop op zijn komst nog niet heeft opgegeven en een nieuwe poging gaat wagen. De Colombiaan werkte eerder al met trainer Peter Bosz samen bij Ajax.

Sánchez kreeg onlangs van Tottenham te horen dat er voor hem geen toekomst is in Noord-Londen. Of een deal daadwerkelijk tot stand gaat komen, is vooralsnog de vraag. Tottenham vraagt rond de 10 miljoen euro voor de diensten van de mandekker. Voorzitter Daniel Levy staat bovendien bekend als een meedogenloze zakenman, die doorgaans weinig water bij de wijn doet en vast zal blijven houden aan de vraagprijs. Ook is de interesse in Sánchez de afgelopen weken flink toegenomen, wat maakt dat PSV stevige concurrentie heeft.

De Ketelaere en Vrancx
Op het middenveld hebben de Eindhovenaren met Ibrahim Sangaré, Joey Veerman en Guus Til momenteel slechts drie basiswaardige spelers in de selectie rondlopen. Sangaré mag bovendien voor 37 miljoen euro vertrekken, waardoor versterkingen in die linie een must zijn. PSV heeft al geïnformeerd naar Charles De Ketelaere (AC Milan) en Aster Vranckx (VfL Wolfsburg), maar het is nog onduidelijk of zij naar Eindhoven willen én kunnen komen.

Bezig met laden …