voetbalzone

Opdam: ‘Qua voetbal is het strijd en daarin moet je wel mee’

Peter Nusselder26 nov 2010, 10:23
Laatst bijgewerkt: 26 nov 2010, 10:23
Advertentie

Nadat Barry Opdam AZ medio 2008 verruilde voor Red Bull Salzburg, keerde hij afgelopen zomer terug naar Nederland. Bij FC Volendam verwacht de achtvoudig international over anderhalf jaar zijn carrière af te sluiten. “Als mijn contract is afgelopen ben ik 36. Dan ben ik er wel klaar mee. Ga ik tijd maken voor andere dingen”, vertelt de verdediger vrijdag aan OnsOranje.

/

Opdam heeft moeten wennen aan spelen in de Jupiler League. “Qua voetbal is het strijd. Man op man. Rennen. Vliegen. En daarin moet je wel mee, anders krijg je het zwaar. Rustig uitspelen is er niet bij. Ik probeer dan als ervaren jongen de rust in de ploeg te krijgen. ‘Je hebt tijd’, schreeuw ik nog wel eens tegen jongens.” Daar maakt de verdediger overigens geen probleem van.

“Ik heb bewust een stapje teruggedaan. Dan weet je dat je met bepaalde omstandigheden te maken krijgt.” Na zijn actieve voetballoopbaan hoopt Opdam ooit weer aan de slag te gaan bij zijn voormalig werkgever AZ. “Het is leuk om nog eens terecht te komen bij een club die je kent. Ik wil volgend jaar een trainerscursus volgen. Met Gertjan Verbeek heb ik wel eens gesproken en bij de club werken veel oud-ploeggenoten van me.”

Bezig met laden …