Opdam veroorzaakt strafschop maar ziet Salzburg met schrik vrijkomen

Bart Kruyt21 mrt 2010, 16:24
Laatst bijgewerkt: 21 mrt 2010, 16:24

Red Bull Salzburg heeft een aanval van Austria Wien met succes van zich afgeslagen. De ploeg van Huub Stevens, de regerend landskampioen én koploper van de Oostenrijkse Bundesliga, haalde in Wenen een punt op (1-1). Dat was fortuinlijk, aangezien de thuisploeg een door Barry Opdam veroorzaakte strafschop miste. Het verschil tussen Salzburg en Austria Wien blijft door de puntendeling negen punten bedragen.

Invaller Alexander Zickler was uiteindelijk de grote man bij Salzburg. De inmiddels al 36-jarige aanvaller, die zijn basisplaats onder Stevens is kwijtgeraakt en genoegen moet nemen met een rol als invaller, kwam ruim twintig minuten voor tijd in de ploeg en maakte tien minuten later de gelijkmaker. Nadat een hoekschop niets had opgeleverd bracht Christoph Leitgeb de bal weer in het strafschopgebied, waar Zickler controleerde en afdrukte.

Met zijn doelpunt bezorgde Zickler Salzburg een punt dat de ploeg met veel fortuin binnenhaalde. Zeker in de eerste helft was Austria Wien de bovenliggende partij en de thuisploeg kreeg ook wat goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Na twintig minuten spelen leverde dat een voorsprong op, via Roland Linz. Uit een vrije trap werkte hij de openingstreffer binnen.

Austria ging op zoek naar meer en kreeg kort na de eerste goal van de middag een strafschop, na een onhandige overtreding van Opdam op Linz. De aanvaller ging zelf achter de bal staan maar schoot zwak in, waardoor Eddie Gustafsson kon redden. Salzburg bleef in leven en kwam tien minuten voor tijd zelfs langszij, via de vierde seizoenstreffer van Zickler. De ploeg van Stevens blijft daardoor met een riante marge eerste staan: de voorsprong op runner-up Rapid Wien bedraagt zes punten.