voetbalzone

Openhartige Cassano: ‘Ik heb nog vier miljoen euro te goed, ik ben moe’

Daniel Cabot Kerkdijk26 jan 2015, 23:40
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2015, 23:40
Advertentie

Parma maakte maandagavond bekend dat de contractuele samenwerking met Antonio Cassano met wederzijds goedvinden is ontbonden. De aanvaller kreeg zes à zeven maanden geen enkele cent overgemaakt en het salarisconflict heeft ervoor gezorgd dat Fantantonio, 32 jaar, nu op zoek kan naar een nieuwe club. Hij voelt zich naar eigen zeggen bevrijd.

voetbalzone

“Ik voel me nu stukken beter. Ik heb ervoor gekozen om de club te verlaten, ik ben ruim een half jaar aan het lijntje gehouden. Ik heb geen probleem met de fans, mijn medespelers of degenen die bij de club werkzaam zijn, maar ik ben wel boos op degenen die van het perfecte Parma een verschrikking hebben gemaakt.” Financiële wanorde zorgde ervoor dat Parma afgelopen zomer zijn Europa League-ticket kwijtraakte en in competitieverband een punt in mindering kreeg.

Parma veranderde in december van eigenaar, maar volgens Cassano is de situatie sindsdien niet veranderd. “Ik heb nog vier miljoen euro te goed, maar geld is niet het probleem. Dat is niet het ergste. Het ergste is dat er mensen zijn die veel minder verdienen en in zeven maanden tijd niet een euro hebben gezien. Elke keer hoorden we dat we de volgende dag uitbetaald zouden krijgen en de volgende dag was het weer de dag erna. Het houdt een keer op. Ik kon er gewoon niet meer tegen. Of ik boos ben op de oude of nieuwe eigenaren? Op iedereen, ik weet niet eens wie de nieuwe eigenaren zijn. In twintig dagen tijd hebben we vier verschillende voorzitters gezien. De nieuwe eigenaren hebben in vijftien dagen tijd nog helemaal niets veranderd.”

voetbalzone

“Ik laat alles achter me. Ik ben moe. Waardigheid boven alles, ook boven geld. Geen enkele club heeft hier iets mee te maken”, verzekert Cassano, die dit seizoen tot vijf doelpunten kwam in competitieverband. “Mijn zaakwaarnemer zegt dat ik naar de Verenigde Staten moet gaan, maar ik ga alleen naar de Verenigde Staten of Dubai als ik veertig jaar ben en niet meer kan rennen. We zullen wel zien. Als er niks gebeurt, wacht ik gewoon tot juni. En als er dan ook niks interessants is, dan stop ik wellicht zelfs.”

Cassano zou al in de belangstelling staan van zijn ex-werkgevers Internazionale. Sampdoria en Bari. Ook Juventus zou de ex-speler van onder meer Real Madrid, AC Milan en AS Roma op het oog hebben. “Het klopt dat ik op een dag graag terugkeer bij Sampdoria, maar niet nu, dat zou belachelijk zijn. Ik wil nu gewoon een paar dagen rust en afstand nemen van de situatie. Ik vind het geen enkel probleem om ermee te stoppen. Ik heb in deze sport de laatste tijd steeds meer dompers te verwerken gekregen.”

Bezig met laden …