voetbalzone

‘‘Operación salida’ leidt tot acht uitgaande transfers bij Barcelona’

Erik van Dam02 mrt 2016, 10:11
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2016, 10:11
Advertentie

Barcelona pakte de laatste tien jaar zes keer de landstitel en is ook nu voornemens om de beste van Spanje te worden. Daarnaast gaat het de club in Europees opzicht voor de wind en beschikt men over misschien wel de beste driemansvoorhoede in jaren. Er wordt echter ook naar de toekomst gekeken en vrijwel dagelijks worden er nieuwe spelers in verband gebracht met de Catalanen. Daar zullen ook uitgaande transfers tegenover moeten staan.

/

Marca, dat doorgaans vooral goed geïnformeerd is over Barcelona’s aartsvijand Real Madrid, claimt woensdag dat er in de zomer een uittocht van spelers op gang zal komen in Camp Nou. De zogenaamde ‘operación salida’ zal tot gevolg hebben dat er liefst acht man uit de huidige selectie van Luis Enrique zullen vertrekken. Zo zal Claudio Bravo niet nog een seizoen ingaan bij de huidige kampioen.

De Chileen doet het goed tussen de palen, maar Marc-André ter Stegen wordt minstens zo gewaardeerd en is negen jaar jonger dan Bravo: hij heeft dus de toekomst. De Duitser mag alleen de Europese- en bekerwedstrijden keepen en wil graag dat Luis Enrique voor hem kiest in alle competities. Barcelona zou er volgens Marca naar neigen dat inderdaad zo in te vullen en dat zou betekenen dat Bravo in de zomer vertrekt.

/

In de verdediging zullen Jérémy Mathieu, Marc Bartra, Adriano en Thomas Vermaelen naar verluidt vertrekken. Zij behoren om uiteenlopende redenen niet tot de vaste elf van Luis Enrique en als er een fatsoenlijk bod op de drie verdedigers komt, zal Barcelona daar ‘ja’ tegen zeggen. Van Mathieu werd al eerder gezegd dat Barcelona hem weg zou willen doen. Hij zou zelfs al aangeboden zijn in de Franse competitie.

Wie ook weg mag, is Dani Alves. Hij wordt eind dit seizoen 33 jaar en heeft nog een contract voor een extra seizoen, maar Barcelona is wel bezig hem te vervangen. Dani Alves komt al sinds 2008 uit voor de club en kan het goed vinden met Lionel Messi en Neymar, dus is het wel de vraag of zij ook voor een vertrek van de Braziliaan zijn of zich daartegen verzetten. De laatste twee spelers die in principe weg mogen zijn Sandro Ramírez en Munir El Haddadi. De twee aanvallers, allebei twintig jaar oud, komen simpelweg te weinig aan bod.

Bezig met laden …