Opgeleefd Borussia Dortmund boekt zesde overwinning op rij

Daniel Cabot Kerkdijk23 aug 2015, 17:25
Laatst bijgewerkt: 23 aug 2015, 17:25

Borussia Dortmund blijft voorlopig winnen. De ploeg van coach Thomas Tuchel boekte zondagmiddag ten koste van FC Ingolstadt de zesde opeenvolgende overwinning van het seizoen: 0-4. Matthias Ginter, Marco Reus, Shinji Kagawa en Pierre-Emerick Aubameyang waren trefzeker in het Audi Sportpark, waardoor BVB in de huidige voetbaljaargang twee Bundesliga-duels, drie Europa League-wedstrijden en een DFB Pokal-duel in winst heeft omgezet.

Dortmund was in de eerste helft duidelijk een maatje te groot voor promovendus Ingolstadt, dat op de eerste speeldag van FSV Mainz 05 had gewonnen. De ploeg van Tuchel creeërde kans op kans, maar de gebrekkige afronding zorgde ervoor dat er na het rustsignaal nog geen enkel doelpunt op het scorebord stond vermeld.

Tien minuten na rust brak Ginter de ban. Hij kreeg de bal van Henrik Mkhitaryan, drong het strafschopgebied binnen en schoot de bal in de verre hoek: 0-1. Vijf minuten later gooide Reus de wedstrijd in het slot. Moritz Hartmann beging in het strafschopgebied een overtreding op Marcel Schmelzer, waarna Reus de toegekende elfmetertrap benutte: 0-2. Dortmund controleerde vervolgens het duel en liep in de slotfase verder uit.

Kagawa maakte er zes minuten voor tijd 0-3 van: Orjan Haskjold Nyland had geen antwoord op de rake inzet van de Japanner. Aubameyang bepaalde de eindstand door een pass van Ginter te verzilveren. Dortmund heeft zodoende nog geen punt laten liggen, net als Bayern München en Bayer Leverkusen.