voetbalzone

Opgeleefde De Mul rekent op terugkeer bij Sevilla

24 apr 2009, 11:37
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2009, 11:37
Advertentie
Tom de Mul gaat er vanuit dat hij volgend seizoen weer in Spanje zal trainen en wellicht ook spelen. De vleugelaanvaller is momenteel verhuurd aan Racing Genk, maar dat contract loopt binnenkort af.



De Mul maakte twee seizoenen geleden de overstap van Ajax naar Sevilla. In zijn laatste seizoen in Amsterdam brak de 23-jarige Belg door, maar desondanks wenste hij te verkassen naar een andere club. In de Primera División kwam hij echter aanmerkelijk minder tot spelen; gedurende het hele vorige seizoen moest hij zich tevreden stellen met drie basisplaatsen en drie invalbeurten.

Racing Genk bood uitkomst en huurt de tweevoudig international sinds de winterstop. Sindsdien zit De Mul weer goed in zijn vel; hij speelde al tien duels en scoorde driemaal. Hij heeft echter nog niets gehoord uit Spanje. “Ik ga er dus vanuit dat ik ginds weer de concurrentie aan zal moeten gaan”, aldus De Mul in Het Laatste Nieuws. “Ik heb er nog drie jaar een contract. Maar eerst wil ik de beker nog winnen.”

Eerder deze maand liet De Mul zich al ontvallen dat hij niet terug wilde keren naar het Ramón Sánchez Pizjuán, tenzij de huidige trainer Manolo Jiménez vertrekt. Het is echter nog de vraag of dat zal gebeuren, daar de ploeg momenteel op een verdienstelijke derde plaats bivakkeert.
Bezig met laden …