voetbalzone

Opgeleefde protégé van Van Hooijdonk kan aan de slag bij Fenerbahçe

Erik van Dam28 jul 2014, 16:17
Laatst bijgewerkt: 28 jul 2014, 16:17
Advertentie
voetbalzone

De carrière van Nadir Çiftçi neemt wellicht een bijzondere wending. De 22-jarige vleugelaanvaller verruilde de jeugd van ADO Den Haag op zijn vijftiende voor een avontuur bij Portsmouth, maar had daarna wat mindere jaren. Vorig seizoen leefde hij weer helemaal op in dienst van Dundee United en dat levert hem mogelijk een contract op bij de kampioen van Turkije.

Çiftçi, die geboren werd in Den Haag en als jeugdspeler uitkwam voor Haaglandia en ADO, kwam vorig jaar zomer terecht in Schotland. Een paar jaar geleden ontfermde Pierre van Hooijdonk zich over de talentvolle aanvaller, die het niet redde bij Kayserispor. Op voorspraak van Pi-Air tekende Çiftçi een driejarig jeugdcontract bij NAC, maar al na een derde van de overeenkomst was de samenwerking voorbij.

Çiftçi vertrok vervolgens naar Dundee en maakte daar meteen 11 doelpunten in 32 wedstrijden in de Schotse Premier League. Fenerbahçe zou nu aan de vleugelaanvaller denken, omdat zowel Emmanuel Emenike als Moussa Sow gelinkt wordt aan andere clubs. Dundee United heeft Çiftçi nog tot medio 2016 onder contract staan. Hij zou circa een miljoen euro moeten kosten, weten de Turkse media.

Bezig met laden …