voetbalzone

Opgeleefde Toni (36) hoopt op WK in Brazilië: 'Het is aan de bondscoach'

Matthijs van Laar07 jan 2014, 17:50
Laatst bijgewerkt: 07 jan 2014, 17:50
Advertentie
/

Luca Toni is in het shirt van Hellas Verona bezig aan zijn tweede jeugd. Afgelopen weekend was de spits nog twee keer trefzeker tegen Udinese en in Italië gaan dan ook steeds meer stemmen op om de 36-jarige routinier mee te nemen naar het WK in Brazilië. Zelf ziet de goalgetter dat wel zitten, zo vertelde hij dinsdag.

Toni, die al 47 keer het shirt van de nationale ploeg droeg in daarin 16 keer het net vond, ziet niet in waarom hij geen kans maakt om geselecteerd te worden door bondscoach Cesare Prandelli. "Het is aan hem om het besluit te nemen. Het enige waar ik me mee bezighoud is goed spelen. Het zou een geweldige eer zijn om deel te nemen aan het WK, maar wat er ook gebeurt: ik zal er geen probleem van maken."

Normaliter beschikt Prandelli over genoeg opties, maar door de blessure van Giuseppe Rossi komt er mogelijk een plekje vrij bij i Azzzurri. De spits van Fiorentina ligt er minimaal drie maanden uit. "Dat spijt me voor hem, want hij is van grote waarde voor het Italiaanse voetbal. Of ik nu naar Brazilië ga? Geen idee, we zien in juni wel wat er gebeurt", aldus Toni, die in 2009 voor het laatst een interland speelde.

Bezig met laden …