voetbalzone

Opgestapte Bielsa legt uit: 'Ze wilden dingen wijzigen in het contract'

Daniel Cabot Kerkdijk09 aug 2015, 09:33
Laatst bijgewerkt: 09 aug 2015, 09:33
Advertentie
voetbalzone

Olympique Marseille moet op zoek naar een nieuwe trainer. Na afloop van de verloren thuiswedstrijd tegen Caen (0-1) gaf Marcelo Bielsa zijn analyse over de wedstrijd en kondigde hij vervolgens, tot verbazing van de aanwezige journalisten, zijn vertrek uit het Stade Vélodrome aan. De coach van Karim Rekik had clubpresident Vincent Labrune voor de persconferentie een brief overhandigd om zijn vertrek mee te delen.

"Afgelopen woensdag kreeg ik het verzoek van directeur Philippe Pérez om naar een vergadering met Igor Levin, vertegenwoordiger van Margarita Louis-Dreyfus (grootaandeelhouder, red.), te gaan. Ze vertelden mij dat ze enkele punten van het contract wilden wijzigen. Een contract waar we al overeenstemming over hadden bereikt. Na deze vergadering heb ik de knoop doorgehakt. Het is een autoriteitskwestie. Ik heb diverse aanbiedingen geweigerd, omdat ik per se bij Marseille wilde blijven."

voetbalzone

"Ik was erg gecharmeerd van dit project en ik heb mij continu aan de veranderingen van het project aangepast. Maar deze situatie, maandenlange discussies en een vergadering vlak voor aanvang van de competitie, kan en wil ik niet accepteren. Ik kan deze instabiliteit niet aanvaarden. We hadden een akkoord over dit seizoen en tot de zomer van 2017. Ik heb niet onderhandeld, geluisterd en mijn beslissing genomen. Het is voorbij. Het onderlinge vertrouwen is weg. Ik heb met geweldige voetballers mogen werken. Ik heb van het Stade Vélodrome en de ongelooflijke supporters genoten."

Labrune was met stomheid geslagen. "Ik ben, uiteraard, net als alle fans van Olympique Marseille ontzettend verbaasd over de plotselinge beslissing van Marcelo Bielsa. Twee weken geleden hebben we overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract. Ik kan maar moeilijk begrijpen hoe hij na een eenvoudige vergadering op woensdag tot een dergelijke beslissing kan komen. Op de persconferentie van donderdag maakte hij juist een positieve indruk. Dat staat schril in contrast met de manier waarop hij zijn mededeling heeft bekendgemaakt."

Bezig met laden …