voetbalzone

‘Opgeven? Dat zit niet in mijn aard. Ik loop niet weg’

Gijs Freriks26 sep 2018, 07:40
Laatst bijgewerkt: 26 sep 2018, 07:40
Advertentie

NAC Breda verkeert in zwaar weer. De Parel van het Zuiden presteert matig in de Eredivisie en werd dinsdag in de KNVB Beker uitgeschakeld door RKC Waalwijk: 2-0. Na afloop werd de spelersbus opgewacht door boze supporters.

De woede richtte zich voornamelijk tot technisch directeur Hans Smulders, maar ook Mitchell van der Gaag is onder druk komen te staan. Aanvoerder Mitchell te Vrede neemt het in BN De Stem voor de trainer op: “Het is niet zijn fout. We hebben een goed strijdplan, we weten wat we moeten doen, maar we krijgen van die slappe goals tegen.”

Van der Gaag is overigens niet van plan om de handdoek in de ring te gooien, zo vertelde hij na afloop aan FOX Sports: “Opgeven? Dat zit niet in mijn aard. Ik weet wat ik ervoor moet doen om trainer te zijn, want ik kom van ver. Ook dit hoort erbij. Ik loop niet weg. We zijn uiteraard zeer ontevreden over het seizoen, maar dat zijn de supporters ook.”

NAC bezet in de Eredivisie na zes speelronden de zeventiende plaats. Van AZ, Excelsior, Feyenoord, Fortuna Sittard en VVV-Venlo werd verloren en enkel tegen De Graafschap werden er punten gepakt: 3-0. Komende zaterdag komt koploper PSV op bezoek in het Rat Verlegh Stadion.

Bezig met laden …