voetbalzone

Ophef rond Zeefuik: ‘Hij nam één beker mee, de agenten toonden begrip’

Thijs Post17 dec 2016, 06:46
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2016, 06:46
Advertentie

Het was in Nederland even stil rond Género Zeefuik, die actief is in Turkije. De aanvaller weet de schijnwerpers nu vol op zich gericht en daar is de 26-jarige spits van Balikesirspor flink van geschrokken. Zeefuik zou meerdere bekers van zijn club gestolen hebben om een operatie van zijn zoontje in Nederland te bekostigen. Het echte verhaal is iets anders, zegt een betrokkene tegen De Telegraaf.

/

“Dat is echt onzin”, zegt een naaste van Zeefuik, die liever anoniem blijft. “Género heeft zeven maanden geen salaris ontvangen, dus dat gaat om een flink bedrag. Als je alles hebt geprobeerd om het geld, waar je recht op hebt, te krijgen en als je steeds meer inteert op je spaargeld, word je op een gegeven moment wel wanhopig. En om de club te laten zien dat hij het gedraai zat was, heeft hij één beker meegenomen.”

Volgens de betrokkene heeft Zeefuik één uur op het politiebureau gezeten, maar de agenten toonden begrip voor zijn situatie en lieten de Nederlander snel weer gaan. Het uitblijven van het salaris is aangekaart bij de FIFA. Tot slot zegt de betrokkene dat de actie van Zeefuik niets te maken had met de operatie van zijn zoontje.

Bezig met laden …