voetbalzone

Oplossing voor verzwakte aanval Feyenoord ligt in Manchester

Erik van Dam13 aug 2014, 17:46
Laatst bijgewerkt: 13 aug 2014, 17:46
Advertentie

Manchester City lost mogelijk het gemis van een echte spits bij Feyenoord op. De Rotterdammers verkochten deze zomer Graziano Pellè aan Southampton en haalden nog geen nieuwe puntspeler in zijn plaats. John Guidetti, Duván Zapata en Bas Dost zijn genoemd als kandidaat-spitsen en mogelijk komt het van een hernieuwde samenwerking met eerstgenoemde. Manuel Pellegrini heeft hem namelijk niet nodig.

voetbalzone

In een interview met ITV legt de Chileense trainer van Manchester City woensdag uit dat hij de beschikking heeft over teveel spelers. In de voorhoede alleen al kan hij kiezen uit het rijtje Sergio Agüero, Edin Dzeko, Álvaro Negredo en Stevan Jovetic. Gezien Guidetti’s stilstand in zijn ontwikkeling, de laatste twee seizoenen, is de kans enorm klein dat de Zweed aan de bak komt bij the Citizens.

“Met name de jonge spelers in onze selectie moeten hun minuten maken. Voor Guidetti en misschien ook Scott Sinclair is het beter als zij die minuten ergens anders krijgen. We zullen zien wat er in de rest van de transferperiode nog gaat gebeuren”, aldus Pellegrini. Guidetti maakte in het seizoen 2011/12 twintig doelpunten voor Feyenoord en werd een publiekslieveling. Door aanhoudend blessureleed speelde hij na zijn Feyenoord-jaar maar zes wedstrijden op het hoogste niveau in twee seizoenen tijd.

Feyenoord lijkt ook Colin Kazim-Richards binnen te hebben gehaald, al moet de club dat nog officieel bevestigen. Het vermoeden bestaat dat de 27-jarige aanvaller in de punt kan spelen, zolang trainer Fred Rutten nog niet de beschikking heeft over een nieuwe spits. Mitchell te Vrede, die zondag drie punten binnenhaalde tegen ADO Den Haag, kan ook gewoon centraal voorin spelen.

Bezig met laden …