voetbalzone

Opluchting bij Ajax: blessure Mika Godts minder ernstig dan gevreesd

Rian Rosendaal02 dec 2023, 12:32
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 03:17
Advertentie

Mika Godts heeft een hamstringblessure opgelopen, zo meldt Voetbal International. De pas achttienjarige vleugelaanvaller van Jong Ajax verstapte zich vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch (3-3). Gevreesd werd voor zwaar knieletsel, maar dat blijkt dus niet het geval.

Godts werd in de 92ste minuut hard aangespeeld en moest een sprint trekken naar de zijlijn om de bal alsnog binnen te houden. De Belgische buitenspeler verstapte zich bij die actie en stortte direct ter aarde. Godts bleef liggen en sloeg een paar keer met zijn handen op het veld, om aan te geven dat hij veel pijn had.

Het werd al snel duidelijk dat er iets goed mis was met Godts. De scheidsrechter, ploeggenoten en leden van de medische staf van Ajax renden naar hem toe. De jonge Belg kon niet meer lopen en ging met een brancard van het veld in Den Bosch.

Aan de hand van de beelden leek het erop dat Godts zijn knie verdraaide bij de zijlijn, maar dat blijkt dus niet het geval. De buitenspeler heeft een hamstringblessure opgelopen. Het lijkt wel duidelijk dat trainer Dave Vos voorlopig geen beroep kan doen op zijn pupil.

Reactie Ajax
Ajax kwam vrijdagavond via X meteen met bemoedigende woorden richting Godts. "Hoping all is well for Mika Godts", zo klonk het kort op het social media-kanaal van de Amsterdammers.

Doelpuntenfestijn
Godts was enkele minuten voor de ongelukkige blessure nog heel belangrijk voor Jong Ajax. Hij wist namelijk te scoren voor de bezoekers uit Amsterdam, waardoor alsnog een punt werd gepakt in het doelpuntrijke treffen met Den Bosch.

De Brabanders stonden bij rust nog met 3-1 voor en leken op weg naar drie punten. Tristan Gooijer tekende in de 83ste minuut echter voor zijn tweede treffer van de avond, waarna Godts middels een benutte strafschop de stand gelijktrok.

{disclaimer_update}

Bezig met laden …