voetbalzone

Opmerkelijk: Corsica viert feest na verlies van WK-finale; rellen in Parijs

Jordi Tomasowa19 dec 2022, 07:57
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2022, 07:57
Advertentie

In grote delen van Frankrijk rouwt men om het verlies van de WK-finale. In grote steden als Parijs en Lyon braken zelfs rellen uit. Zondag bleek Argentinië na strafschoppen te sterk voor de formatie van bondscoach Didier Deschamps. De Fransen vochten zich nog wel zeer sterk terug in de wedstrijd. Een hattrick van Kylian Mbappé bleek alleen niet voldoende. Niet iedereen treurde echter om de nederlaag van les Bleus in de WK-finale. Op het eiland Corsica werd het verlies van Frankrijk juist gevierd.

De nederlaag van het nationale elftal tegen Argentinië werd met groot gejuich ontvangen op Corsica. Sinds jaar en dag is er een gevoel van onafhankelijkheid op het Franse eiland. In de straten van Bastia en Ajaccio, de twee grootste steden op Corsica, gingen vele mensen de straat op, zo blijkt uit beelden van France 3.

Tweets by equipedefrance

In andere delen van Frankrijk zorgde de nederlaag in de finale juist voor grote onrust. Zo waren er meldingen van rellen in Parijs, Lyon, Nice, Bordeaux en Grenoble. “Op de Champs Elysées in Parijs werd de politie op enig moment beschoten met vuurwerk”, zo meldt De Telegraaf. “Bij het ontruimen van de straat deelde de politie klappen uit met knuppels. Ook in Lyon werd vuurwerk afgevuurd in de richting van de politie, die in de Zuid-Franse stad reageerde door waterkanonnen in te zetten en enkele aanhoudingen te verrichten.”

Bezig met laden …