voetbalzone

Opmerkelijk: protesterende spelers bewegen niet na aftrap Spaans bekerduel

Bart Kruyt09 jan 2014, 08:10
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2014, 08:10
Advertentie

De bekerwedstrijd tussen Racing Santander en Almería kende woensdagavond een merkwaardig begin. De spelers van de thuisploeg schijnen al sinds september geen salaris meer te hebben ontvangen en weigerden in de eerste twaalf seconden van de wedstrijd om te bewegen. Almería profiteerde hier niet van en schoot de bal uit, in plaats van de score te openen.

Het protest van de spelers van Racing werd tijdens de wedstrijd overgenomen door de fans van de noodlijdende club. Hoewel er maar ongeveer duizend supporters aanwezig waren in El Sardinero, was de sfeer grimmig: een deel van de aanhang probeerde voorzitter Ángel Lavín aan te vallen. Een paar fans schijnen de preses zelfs te hebben geschopt, voordat Lavín in veiligheid werd gebracht.

De bekerwedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel en Racing-manager Paco Fernandez weigerde na afloop te praten over het protest van zijn spelers en de rellen op de tribune. Francisco, coach van Almería, deed dat wel: "Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn loopbaan. Ik heb te doen met Racing, deze club verdient het om op een hoger niveau te spelen", zei de oefenmeester. Santander speelde jarenlang in de Primera División, maar is mede door de financiële sores afgegleden naar de Spaanse derde divisie.

Bezig met laden …