Opmerkelijk trefzekere Seedorf met Botafogo aan de leiding in Brazilië

Peter Nusselder05 aug 2013, 09:20
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2013, 09:20

Clarence Seedorf is inmiddels 37 jaar oud, maar de middenvelder laat in dienst van Botafogo nog wekelijks zien dat hij nog lang niet versleten is. De Nederlander was er zondag met een treffer tegen Vasco da Gama medeverantwoordelijk voor dat zijn club won (2-3) en aan de leiding gaat in Brazilië.

/

Tijdens het uitduel met Vasco was het Rafael Marques die de gasten op voorsprong zette, waarna Seedorf de tussenstand met alweer zijn vierde doelpunt van het seizoen op 0-2 bracht. André bracht op slag van rust de spanning terug door de 1-2 voor zijn rekening te nemen en tekende vlak na de hervatting voor de gelijkmaker. Twee minuten daarna deed Marques echter weer van zich spreken en was het 2-3.

Botafogo blijft zodoende koploper in de Braziliaanse competitie en heeft een voorsprong van twee punten op runner-up Cruzeiro. Dat Seedorf na elf wedstrijden al op vier goals staat is opmerkelijk; in al zijn jaren bij Ajax, Sampdoria, Real Madrid, Internazionale en AC Milan kwam de middenvelder nooit tot meer dan acht competitietreffers in een seizoen. De Nederlander zou dus wel eens op weg zijn naar een persoonlijk record.

Bekijk hier het heerlijke doelpunt van Clarence Seedorf.