voetbalzone

Opmerkelijke constatering Rodgers: 'Systeem past niet bij Mario'

Matthijs van Laar24 dec 2014, 13:02
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2014, 13:02
Advertentie

Mario Balotelli is weer fit en kan vrijdag spelen tegen Burnley, maar het lijkt erop dat Brendan Rodgers voor een andere optie kiest. De manager van Liverpool erkende woensdag dat hij tot op heden weinig plezier heeft beleefd aan de zomeraankoop. Vanwege de matige prestaties is Rodgers inmiddels overgestapt naar een 3-4-3-formatie en voor Balotelli is daarin geen plek.

voetbalzone

"Dat systeem past niet bij hem", luidde de opmerkelijke constatering van Rodgers. "Hij is beter in en rond de zestien en het afjagen en druk zetten is nu eenmaal niks voor hem. Maar als manager probeer ik altijd het maximale uit mijn spelers te halen, dus daar zullen we hard aan gaan werken. Op dit moment is het belangrijkste nieuws dat hij weer fit is en dat zijn schorsing erop zit."

Balotelli heeft sinds zijn komst van AC Milan nog geen enkele keer het net weten te vinden voor Liverpool in de Premier League. In en rond Anfield gaan dan ook steeds meer stemmen op om in de winterstop de transfermarkt af te struinen voor een alternatief. Rodgers wilde dat woensdag niet uitsluiten. "Als er zich een mogelijkheid voordoet om ons te versterken, dan zullen we daarnaar kijken. Maar dan moet het wel om het juiste type speler gaan."

Bezig met laden …