voetbalzone

Opmerkelijke ‘nul’ voor Müller: ‘Voor mij is dat niet het belangrijkste’

Thijs Post20 jun 2016, 12:08
Laatst bijgewerkt: 20 jun 2016, 12:08
Advertentie
/

Thomas Müller maakte op WK’s al tien doelpunten, maar op EK’s is de aanvaller opmerkelijk genoeg nog niet van de hatelijke nul af. Dinsdag krijgt hij een nieuwe kans als Duitsland in de laatste groepswedstrijd speelt tegen Noord-Ierland. Hij maakt zich in ieder geval geen zorgen over zijn productie.

“Ik hoop natuurlijk dat ik kan scoren, maar dat is voor mij niet het belangrijkste”, tekent Sky Sports op uit de mond van de aanvaller van Bayern München. “Ik hoop dat we een goede wedstrijd kunnen spelen en dat we kunnen winnen.” Müller scoorde afgelopen seizoen 32 keer in alle competities voor Bayern München. In 73 interlands maakte hij 32 goals, waarvan 9 in de voorbije kwalificatiereeks.

Volgens de aanvaller speelt geluk echter ook een rol. “Op voorhand is niet te voorspellen hoe een wedstrijd zal verlopen. Als iets op papier goed werkt, wil dat niet zeggen dat het in de praktijk ook zo is. Je moet altijd hongerig blijven, door blijven gaan en proberen de bal eerder te hebben dan een tegenstander.”

Bezig met laden …