voetbalzone

Opmerkelijke taferelen in door Borussia Dortmund gewonnen kraker

Thijs Post21 feb 2016, 16:31
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2016, 16:31
Advertentie

In het kielzog van het ongenaakbare Bayern München zijn Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund twee ploegen die aanspraak maken op de tweede plek in Duitsland. Als Bayer Leverkusen nog een gooi wilde doen naar de tweede plek, had het zondag moeten winnen van Borussia Dortmund. Dat lukte niet: een tumultueuze ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in 0-1.

/

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na iets meer dan een uur spelen, toen Borussia Dortmund snel counterde over links. Via Marco Reus en Erik Durm werd Pierre-Emerick Aubameyang in stelling gebracht en de spits deed wat hij dit seizoen al twintig keer eerder deed: scoren.

Vervolgens kreeg de wedstrijd een opmerkelijke wending. Scheidsrechter Felix Zwayer stuurde trainer Roger Schmidt van Bayer Leverkusen naar de tribune, maar de trainer van de thuisploeg weigerde te gaan. Zwayer besloot toen de wedstrijd maar te staken. Na een onderbreking besloot Schmidt eieren voor zijn geld te kiezen door achter te blijven in de kleedkamer, maar Bayer Leverkusen kocht er weinig voor. Het bleef 0-1.

Bezig met laden …