Opnieuw scorende Van der Vaart en Bale helpen Spurs langs buurman

Bart Kruyt30 okt 2011, 17:52
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2011, 17:52

Tottenham Hotspur houdt aansluiting bij de top in de Engelse Premier League. Het bezoekende Queens Park Rangers werd een groot deel van de wedstrijd overlopen en verliet White Heart Lane in de wetenschap dat het niet mocht mopperen dat het bij 3-1 bleef. Gareth Bale was met twee doelpunten de grote man bij Tottenham, waar ook Rafael van der Vaart opnieuw zijn doelpuntje meepikte. De Nederlander heeft nu al in vijf competitieduels op rij gescoord.

/

De zege van the Spurs was zonder meer verdiend. Het snelle combinatiespel van Tottenham bleek onnavolgbaar voor de spelers van Queens Park Rangers en vooral Bale zorgde samen met Luca Modric, Aaron Lennon en Van der Vaart voor veel gevaar op de helft van de gasten. Van der Vaart kon een schot van Modric in de tweede minuut zelfs al bijna promoveren tot doelpunt, maar doelman Patrick Kenny lag dwars. The Spurs hielden het tempo hoog met enkele grote kansen tot gevolg. Bale bleef gevaarlijk, bijvoorbeeld met een strakke voorzet op Emmanuel Adebayor. De aanvaller gleed echter net langs de bal heen.

Tottenham liet zich daar niet door ontmoedigen en Bale bleef maar komen. Op aangeven van Lennon lukte het hem na twintig minuten eindelijk om de score te openen. Hij had terug kunnen leggen op Lennon, maar vertrouwde op zichzelf en joeg de bal snoeihard tegen de touwen. Van der Vaart deed het publiek vervolgens opnieuw opveren. QPR werkte de bal halfslachtig weg en Ledley King zat ertussen. Zijn schot leek af te zwaaien, maar de Nederlander kreeg de bal in de voeten en verschalkte Kenny deze keer wel.

QPR kwam gedurende de tweede helft wat beter in de wedstrijd. Waar Tottenham lange tijd bepaalde hoe de bal werd rondgespeeld, liep de thuisploeg opeens achter de bal aan. QPR brak de wedstrijd via Jay Bothroyd zelfs weer open. Uit de corner kopte Heidar Helguson door, waarop Bothroyd de 2-1 in kon koppen. Tottenham wankelde echter maar kort, want de klasse van Van der Vaart, Lennon en Bale leverde de derde en beslissende Spurs-treffer op. Van der Vaart legde af op Lennon, die Bale de kans gaf om schitterend uit te halen.