Opnieuw succes Galatasaray onder Korkmaz

06 mrt 2009, 20:01
Laatst bijgewerkt: 06 mrt 2009, 20:01
Langzaamaan lijkt Galatasaray weer de weg naar boven te vinden sinds Bülent Korkmaz het trainersroer van Michael Skibbe heeft overgenomen. Vrijdagavond pakte de regerend landskampioen ten koste van Bursaspor de derde opeenvolgende overwinning: 2-1. Door de zege stijgt de ploeg uit Istanbul naar derde plaats in de competitie.

In het Ali Sami Yen was het Galatasaray die met een ruime voorsprong de kleedkamer kon opzoeken. Een eigen doelpunt van Bursa-verdediger Volkan Bekiroğlu in de tiende minuut gaf de thuisploeg eenvoudig een snelle voorsprong. Aydin Yilmaz verdubbelde vervolgens na een half uur de score namens de ploeg van Korkmaz.

In het tweede bedrijf bleek de 2-0 tussenstand een goede basis voor de achtste thuiszege van Galatasaray. Bursaspor, dat sinds 1992 nimmer een uitzege op de geel-rode formatie behaalde, deed na 53 minuten via verdediger Ibrahim Öztürk nog wat terug. In het restant werd er echter niet meer gescoord, waardoor Galatasaray in de competitiestand omhoog mag kijken en Bursaspor op de achtste stek blijft steken.