Opnieuw zonder De Jong spelend FC Twente wint van Deens kampioen

Thijs Post08 jul 2012, 15:41
Laatst bijgewerkt: 08 jul 2012, 15:41

FC Twente heeft drie dagen na de eclatante zege in de voorronde van de Europa League (6-0 op Santa Coloma uit Andorra) ook een oefenwedstrijd gewonnen. De kampioen van Denemarken, FC Nordsjaelland, werd met 2-1 verslagen. Dat gebeurde zonder Luuk de Jong: de spits ligt met de club in de clinch en wil vertrekken naar Borussia Mönchengladbach.

Het duel begon niet bijzonder goed voor de Tukkers, want na elf minuten zette Tobias Mikkelsen de 0-1 op het bord. Het lukte de ploeg van Steve McClaren, die begon met een sterke basisopstelling, niet om de score voor de pauze om te draaien.

Na rust werd de club uit Enschede gevaarlijker en werd de score omgedraaid. Allereerst was het Nacer Chadli die voor de gelijkmaker zorgde, waarna jongeling Mirco Born de eindstand op het bord zette (2-1). Het gebeurde allemaal onder het toeziend oog van Andreas Bjelland, de kersverse aanwinst van de club, die de wedstrijd tegen zijn oude ploeg vanaf de tribune bekeek.