Oppermachtig Villarreal verzuimt om klus tegen Sparta Praag al te klaren

Bart Kruyt07 apr 2016, 22:59
Laatst bijgewerkt: 07 apr 2016, 22:59

Villarreal is na Barcelona, Atlético Madrid en Real Madrid de best of the rest in Spanje en heeft ook donderdagavond weer laten zien dat het erg goed kan voetballen. Toch is de strijd met Sparta Praag nog niet beslist: Villarreal hielp veel te veel kansen om zeep en boekte slechts een minimale overwinning (2-1), waardoor het volgende week nog spannend zou kunnen worden.

/

Dat heeft Villarreal volledig aan zichzelf te danken. De thuisploeg was heer en meester en had bij rust eigenlijk al met een paar doelpunten verschil voor moeten staan, maar na vijfenveertig minuten spelen stond er een 1-1 tussenstand op het scorebord. De Spanjaarden begonnen wel goed en kwamen al binnen drie minuten op voorsprong, door een enorme blunder van David Bicik. De keeper van Sparta raakte in paniek toen het met de bal aan zijn voet niet helemaal goed ging en schoot vervolgens tegen het been van Cédric Bakambu, die zo simpel scoorde.

Sparta moest dus al vroeg in de achtervolging, maar Villarreal bleef de bovenliggende partij. Mario Gaspar had na een hoekschop de marge moeten verdubbelen, maar hij schrok van de enorme mogelijkheid en kreeg zijn voet niet goed tegen de bal, en een schot van Samu Castillejo werd gepakt door Bicik. De keeper voorkwam ook in twee instanties een tweede treffer van Bakambu en had even later het geluk dat Castillejo hoog over schoot, waar hij zeker had moeten scoren. Villarreal verzuimde dus om uit te lopen en kreeg daar de rekening voor gepresenteerd.

Compleet tegen de verhoudingen in kwam Sparta kort voor rust op gelijke hoogte. Na een hoekschop won Jakub Brabec het kopduel en Sergio Asenjo kreeg zijn hand nog wel tegen de bal, maar wist niet te redden. Villarreal moest in de tweede helft dus opnieuw beginnen en Gaspar kreeg al snel na de thee een goede kans om de voorsprong te herstellen, maar hij kopte op de lat. Een schotje van Roberto Soldado kon vervolgens opgepikt worden door Bicik, maar het was uitstel van executie voor Sparta, want Bakambu kon niet veel later met een geplaatst schot alsnog de 2-1 maken. Bakambu had even later ook zijn hattrick kunnen maken en ook Gaspar kreeg nog een grote kans, maar meer tegentreffers bleef Sparta bespaard. De Tsjechen leven dus nog en hebben bovendien de gewenste uitgoal te pakken.