voetbalzone

Opstelling Argentinië bekend: tactiekwijziging én basisplek Lisandro Martínez

Jonathan van Haaster09 dec 2022, 17:37
Laatst bijgewerkt: 09 dec 2022, 17:37
Advertentie

Lionel Scaloni heeft zijn opstelling voor de kwartfinale tegen het Nederlands elftal bekendgemaakt. De bondscoach van Argentinië start verrassend genoeg met drie centrale verdedigers, wat hij slechts één keer eerder deed. Grote tegenvaller voor Argentinië is het niet meespelen van Ángel Di María, die op de bank zit. Ex-Ajacied Lisandro Martínez zal wél aan de aftrap verschijnen.

De Zuid-Amerikanen beginnen met Emiliano Martínez op doel. De sluitpost van Aston Villa ziet voor hem het centrale trio Cristian Romero, Nicolás Otamendi en Lisandro Martínez. De twee vleugelverdedigers van dienst zijn Nahuel Molina (rechts) en Marcos Acuña (rechts). Op het middenveld heeft Scaloni plek ingeruimd voor Rodrigo De Paul, Enzo Fernández en Alexis Mac Allister. Lionel Messi en Julián Álvarez zijn de twee aanvallers.

De 5-3-2-formatie van Scaloni komt als een verrassing. Doorgaans speelt Argentinië met vier verdedigers en een extra man in de aanval. Scaloni hoopt met deze tactische wijziging de snelheid voorin bij Oranje te beteugelen, terwijl het met zijn vleugelverdedigers hoopt de kracht van Denzel Dumfries en Daley Blind in de kiem te smoren. Voor Messi zou het zijn laatste wedstrijd op een WK kunnen zijn. De 35-jarige ster van Paris Saint-Germain zei voorafgaand aan het toernooi in Qatar al dat dit zijn laatste mogelijkheid zou worden om zijn eeuwige droom te vervullen: wereldkampioen worden.

Opstelling Argentinië: E. Martínez; Molina, Romero, Otamendi, L. Martínez, Acuña; De Paul, Fernández, Mac Allister; Messi (c), Álvarez.

Bezig met laden …