Jurrien TimberImago

Opta schijnt licht op historisch slechte statistiek van Jurriën Timber tijdens Manchester City - Arsenal

Wessel Antes23 sep 2024, 11:42
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2024, 11:42
Advertentie

Jurriën Timber en Kai Havertz verstuurden tijdens het duel tussen Manchester City en Arsenal (2-2) geen enkele pass die aankwam bij een teamgenoot, zo blijkt uit de statistieken van Opta. Volgens het databedrijf is dat een record.

Timber speelde tegen Manchester City 92 minuten mee en werd in blessuretijd vervangen door toptalent Myles Lewis-Skelly. In balbezit speelde de Utrechter niet bepaald de beste wedstrijd uit zijn carrière.

Timber noteerde een passpercentage van 0 procent. De zes passes die hij probeerde te versturen naar een teamgenoot kwamen allemaal niet aan. Ook Havertz kwam er niet goed vanaf in de statistieken.

De spits van Arsenal probeerde vijf keer een teamgenoot te bereiken, maar slaagde daar niet in. Volgens Opta (sinds 2003/04) zijn Timber en Havertz de eerste Premier League-spelers die 89+ minuten speelden en de bal geen enkele keer bij een ploeggenoot wisten te krijgen.

Bart Frouws, journalist namens Voetbal International, deelt een grafiek van de verstuurde passes van Timber. “Tamelijk bizar: Jurriën Timber kwam in 92 minuten tegen Man City tot slechts zes passes, waarvan er niet één aankwam bij een ploeggenoot.”

Manchester City had in de Engelse topper meer dan zeventig procent balbezit, maar wist er met alle moeite slechts een punt uit te slepen tegen Arsenal. Een late goal van John Stones zorgde uiteindelijk voor de 2-2 eindstand.

Arsenal speelt deze week twee thuiswedstrijden, waarin de club van Timber een stuk aanvallender zal gaan spelen. Woensdag wacht een League Cup-duel met Bolton Wanderers, waarna op zaterdag de thuiswedstrijd tegen Leicester City op het programma staat.

Bezig met laden …