voetbalzone

‘Optimisme bij Barça: zaakwaarnemer Lewandowkski dineert met Alemany’

Jordi Tomasowa28 apr 2022, 11:09
Laatst bijgewerkt: 28 apr 2022, 11:09
Advertentie

De zaakwaarnemer van Robert Lewandowski, Pini Zahavi, heeft in Barcelona gedineerd met Mateu Alemany, zo meldt Sport. De technisch directeur van Barcelona heeft naar verluidt een tweejarig contract opgesteld voor de 33-jarige spits, met een optie voor nog een jaar. Barcelona zou bereid zijn een flinke transfersom op tafel te leggen voor Lewandowski, die na dit seizoen nog een jaar vastligt bij Bayern München.

Zahavi is woensdag om de tafel gegaan met Alemany, zo meldt de doorgaans goed geïnformeerde Spaanse journalist Gerard Romero van Sport. Onderwerp van gesprek bij deze ontmoeting zou de contractaanbieding van Robert Lewandowski zijn. De Pool wil een langdurig contract van drie jaar, maar Barcelona wil niet verder gaan dan twee jaar met een optie op een derde jaar.

Barcelona is volgens Romero bereid om het nog een jaar doorlopende contract van Lewandowski af te kopen. De ‘economische situatie’ van de club biedt daarbij ruimte tot maximaal 35 miljoen euro. Zahavi gaat donderdag met het aanbod van Barcelona terug naar München, waar hij het aanbod gaat presenteren. Mogelijk wordt het aanbod van de Catalanen door de zaakwaarnemer gebruikt om een contract voor meerdere jaren af te dwingen bij Bayern.

Eerder werden de geruchten omtrent een vertrek van Lewandowski door zowel Bayern als Barcelona ontkent. Oliver Kahn, bestuursvoorzitter van der Rekordmeister, gaf aan dat het om een ‘onzinverhaal ging’ en dat Lewandowski minstens nog een jaar voor Bayern blijft spelen. Ook trainer Julian Nagelsmann kon zich niet voorstellen dat de topschutter wilde vertrekken. Vanuit het Spaanse kamp was het Alemany die ontkende contact te hebben met Lewandowski. Hij noemde de geruchten ‘speculatie om de pagina’s mee te vullen’.

Bezig met laden …